bayi 1 bulan 26 hari jarang minum susu

Hi mommies! nak tanya, kenapa eh anak saya macam kurang nak minum susu? dulu 3jam sekali sekarang kadang sampai 5jam pun boleh skip tak minum susu. tapi sekali susu 3onz.

2 Balas

cuba kaji kenapa bayi kerap dan jarang minum susu. bayi kerap minum susu contoh macam sy sejam sekali sb susu ibu senang dan cepat hadam. bila cepat, bayi jadi selalu lapar sb dia serap penuh semua nutrisi susu. kalau jarang minum susu mungkin sb belum hadam n tak dapat full nutrisi. biasanya yang minjm susu formula. kalau dari susu badan, mungkin boleh amalkan pemakanan diet seimbang.

breastfeed ke susu formula?

2y ago

susu formula