Kencing baby

Normal tak baby 2/3bulan mcm kurang kencing. Pernah lepas 4jam nak tukar pampers, dia langsung tk kencing. Pampers kering elok takdak kesan kencing langsung. Baby aktif, minum susu kadang 2oz kadang 3oz untuk 2 hingga 3jam sekali. Tapi ada jgak dia tidur 4jam, bgun nak susu cuma minum 1oz.

3 Balas

xnormal. tu tanda bby kurang menyusu and krg air dlm bdn. kne bgi susu kerap. bahaya krg susu ni, boleh sebabkan kencing berdarah nanti. kalau minum 2 ke 3oz kne bgi 2jam sekali susu. kalau minum susu fm cuba tukar susu lain + tukar suhu air utk bancuh susu. mcm anak sye x suka minum guna air sejuk dia nak air panas mati je. ade bdk suka minum susu tu suam2.

1y ago

Terima kasih. Saya cuba tukar puting lubang besar sikit, mungkin dia penat nk hisap kut sbb masih guna puting 0+month. Nk tgok dulu sehari dua mcm mana, berubah ka tak

Ank sy pun cmnie sis..tpi susu bdn... Die jdi cmnie lps cck 4bln...asyk nk tdo je.. Kencing pun dh kurang... Sy p kk... Kk kata kalau norml je sbb die lps ccuk... Tpi bgi je susu mcm biase..

1y ago

Itula ada yg cakap beralih bulan

sis maaf tnye walaupun soalan sis ni dh lama.apa solusinya ye?dh bwk g klinik?sbb ank sye pun mcm ni.knp ye