Kuning baby

Ada sesiapa boleh suggest,mcm mna nak trun kan kuning bby?

4 Balas

Kerapkan menyusu baby. Baby kena kuning dia akan mengantok nak tido je jadi kena kejutkan dia utk menyusu dan pastikan dia berak kerap. Bila dia berak kerap, kuning akan cepat turun. Nurse sy dulu pesan elakkan makan makanan berempah termasuk kunyit masa anak tgh kuning. Sy tak pakai apa2 produk utk anak termasuk bagi anak susu kambing. Hanya susu badan sahaja masa anak kena kuning

mcm sy...sy kerapkan bg susu bdn setiap 2 jam...then ikut petua org lama sikit, mandi kan bby dengan air dukung anak selama 3 hari shj then stiap kali lepas mndi..sy akan pkai kan youbaby cream...alhmdulilah skrng bby sy da off kuning dia

1 - beli mandian ubat kuning di kedai ubat cina. 2 - bagi matahari pagi pada baby 3 - minum susu formula susu kambing

Rebus air daun belimbing dan mandikan baby