baby active

Assalammualaikum mummy semua. Nak tanya baby korang selalu paling active belah mana ye? Saya baby selalu active belah kanan. Normal ke tu? ?

16 Balas

Saya pun baby aktif sebelah kanan sampai rusuk belakang tepi kanan saya sakit satu sudut, bila urut tekan kuar angin n bila baring ya allah sakitnya nak ke kiri pun sakit huhu 😌tapi Alhamdulillah sebab tahu anak aktif 😍 sekarang 32minggu dah 🤩

4y ago

Itu la tapi asyik kanan lemeh rasanya ubah juga la kiri kanan juga 😆

Normal sis..ms sy preggy dlu bby suke duk knn je..jenuh menahan bila dia aktif2 pstu mngeras🤣🤣✌tp siesly windu that moment lepas dh brsalin..hihi

4y ago

🤭🤭🤭hehe..tul tu

Ha'a sy pon perasan yg baby banyak ke kanan. Huhu. Semoga baby2 kita semua diberikan kesihatan yg baik & menjadi anak yg soleh/solehah. Aaamiinnn. 😊

4y ago

Aaamiinnn3 yaa rabbal alaminn. Semoga awak juga diberikan kemudahan dalam setiap urusan. Aaamiinn. 🖑🖐

Macam sy rasanya lebih kpd kanan. Sbb bila sy tekan tapak tangan belah kanan, rasa mcm meletup2.

Sy belah kiri smpai nmpak perut senget kadag2 dpat pegag tah siku ke lutut die.. 😅 scan bb boy..

4y ago

Sya baby boy agak aktif...

Saya belah kanan.. Doc kata tangan dia.. Rasa macam dapat pegang je kepala dengan tangan dia 😂

4y ago

Hehhe kan.. Sampai kadang² tertukar dengan dia tolak kan

sy pun belah kanan. keluar baby girl. dia punya suka duk kanan smpai senak bawah dada😂

4y ago

Yeke? Alhamdulilah. Saya pun scan doc kata girl. Tpi tak tahulah harap betul lah. Kdng bila active nk tidur pun tk boleh. Kena lah tidur duduk. 😂

Baby saya suka dok belah kiri dapat rasa mcm kepala dye timbul skrng dh 30 week 4 day

4y ago

Saya dulu masa 2trimester je dia suka belah kiri. Ni dah dkt 39week dkt belah kiri je. Kdng nak tidur pun kena tidur duduk je 😂

Sama la sis..bby sy pun aktif gerak sebelah kanan...senget perut ni dibuatnya...

4y ago

Itulah kdng nk baring sebelah kanan dia siap tk bgi. Dia tendang nya. 😂

Sy belah kiri...lg2 waktu solat..mmg aktif sesangat..😍

4y ago

Btul2... Mmg xsme... Ni daa start msuk nk ke 7 bulan cm da brubah sikit.. Mgkin byk ruang kot...seronok nk explore😍