Baby suka duduk belah kiri

Assalam smua nak tanya , saya dah nak masuk 29w. And baby suka betul lepak kat rahim belah kiri mmg nmpak berbonjol kat situ xrata. Pegang pun keras2 mcm badan belakangnya. Normal ke bila dia lepak belah kiri akan rasa sakit2 kat belah situ? Active tu active je dia tu gerak2 cuma suka lepak kiri je dia. #firsttimemom

9 Balas

Saya pulak baby suka belah kanan. Dari awal lagi. Masa 32 week check up scan baby, doktor nak check air ketumban. Tapi takde sgt. Bila ke kiri, penuh air ketumban. Rupanya baby duduk belah kanan hahaha. Maybe dia kata lebih afdhal duduk belah kanan kot hahaha doktor pun dok usik dia suruh duduk betul2. Dia kick balik 🤣

sy pun dia selalu duduk sebelah kiri… boleh kira brp kali je sy nmpk benjol belah kanan 🤣 kalau sy tidur belah kanan bukan main lagi dia tendang non stop tp sy buat dek je sbb dh byk sgt tidur belah kiri sakit badan 🤣

sy dri awal pregnant , timbul kanan je . smpai ke Harini 36w bby kat kanan , kalau mgeras pun senget belah kanan 🤣 belah kiri kalau tekan . kosong . belah kanan padat . laki sy smpai gelak tgk perut sy senget kanan je .

Normal je tu sebab baby sy pun suka Lepak belah kiri , kalau kita tidur mengiring ke kanan dia kick perut mummy dia kalau tidur belah kiri senyap plk dia , selesa belah kiri mungkin 🤭

8mo ago

Tu la suka benor dia kat kiri. Smpai berbonjol situ pastu sakit pula tu … Layankan je la huhu

iye normal..sbab baby sy pun sama jgak mmg suka duduk belah kiri n skrang alhamdulillah dah brsalin 15/12/22 hritu..skrang dah 8 bulan lbih

normal tu sis,baby suka sering pusat sy tu d situ dia sy pge2 mcm bdn dia dan kepala,,klu sy tdur ke kanan d situ lh dia bergerak,😂😂

sy pon mcm tuu .. tp lepas sy tegur "baby nape duduk mcm nie, senget da perut umi" pastu dia tukar duduk elok balik ..hahah

normal sama dgn saya suka duduk belah kiri . kadang dia bergerak perut senget n tinggi belah situ .

8mo ago

Ye betul sis slalu senget tinggi kat kiri😅 pakej sakit pula tu kalau dia duduk situ je. Stretch habis kulit perut dibuatnya 🤣

Sama sama! Hahahaha bila mengiring kanan akan rasa dia gerak!