Masalah loya selepas makan ubat tambah darah

Assalammualaikum mommies. Ada tips atau solution x cara2 nak hilangkan loya selepas mkn ubat tmbh drh? Ni dh 3 kali sy tukar ubat tambah drh.. lepas mkn ubat, xlama lepastu body jd rasa loya nak muntah balik ubat tu. Ada tips x mummy2 sekalian?

15 Balas

Mkn ubat dgn air oren peel fresh yg masam tu.. Lpstu trus tido.. InShaaAllah okay

I tukar chewable maltofer. Terus selesai masalah. Dlu selalu muntah bila mkn zincofer.

4y ago

Sama ngn saya sis..sy pn doc suh amik maltofer sbb hb low..sedap pulak maltofer tu..mcm coklat mnm...😊😊

Kalau jnis loya lps mkn ubt tmbh drh. Amek sblm tdr n air oren

Minum dengan jus

Sy minum gn air delima