MASALAH MAKAN HAEMATINIC CAPSULES

Saya mengalami masalah bila nk mkn ubat klinik bg (HAEMATINIC CAPSULES). Nurse ckp ubat ni ada zat besi, folic acid, tambah darah dll. Bila mkn, tekak rasa busuk dan loya, saya akan terus muntah. Jd skrg saya dh x mkn ubat tersebut, tp hnya teruskan mkn FOLIC ACID beli di farmasi. Jd, xpaka klu saya x mkn. Skrg kandungan saya 11 minggu

2 Balas

Hi, boleh try makan zincofer/iberet/obimin/maltofer dengan air oren kalau taknak bau zinc kuat. Saya dah try buat so far so good. Tips kedua. Saya selalu makan ubat ni tengah2 malam, meaning saya tido dah lepastu bangun nak makan ubat ni je. Cuba try insyaAllah ok.

Hi sy pharmacist.. apa boleh cadangkan masuk 12weeks kena ada iron supplement..in case muntah tak boleh ambil yg itu kena try brand lain cth obimin,zincofer, iberet, maltofer so mana2 salah satu yg mkn okay continue je sampi bersalin