Loya slps mkn iberet

Mcm mna cara nk hilangkn loya/mual lps mkn iberet? Dh 3 kali tukar ubat dh ni. X tahan rasanya. Last2 muntah.. habis semua yg dimkn keluar balik 😭 lemah longlai rasa bdn lps muntah

10 Balas

mcm dlu sy makan iberet juga..makan iberet dgn minum air jus oren marigold 100% juice....senang nak absorb.. mcm amalkan minum air oren sunquick ni tak di galakkan sgt sbb pnh ada doc bgtw . sunquick tu tiada vitamin dlmnya kandungan gula pun tggi..mmg kita akn rs masam2 sedap tak byk gula..tp sbnrnya sunquick blh sbbkn kita blh kena kencing manis jika kerap minum... mcm bg pesakit yg mmg ada sejarah kencing manis atau ms pregnant ada gdm doc akn suh avoid minum sunquick..jd da best way try minum jus oren 100% juice tu yg bgus

12mo ago

kalau mcm puan xjumpa yg mcmni..puan blh try beli peel n fresh marigold juga mcm dlm gmbr sy share ni .ni pun ok juga😉✌🏻

sye makan iberet juga..doc suggest makan iberet dengan vit c soluble. sye pilih berroca ..alhamdulillah okay, hb pun naik cantik..ni ubat yg ke3 sye tukar..hehe makan waktu bangun pagi seblum sarapan..kalau try macam2 cara still xjadi..try lah mintak tukar ubat lain pulak🥰

12mo ago

in sha Allah..boleh.. kalau berocca ni ikutkan die less sugar jgak.. ataupun boleh je try cari vit c lain yg sugar free..

Sye Pon mkn iberet...Sye makan 2jam selepas mkn MLM...n makan ubat dgn air oren sanquick tanpa gula... Alhamdulillah senang telan...kalau dulu,tersembur kuar ubat

sy makan iberet malam . sblm tidur . 2 jam lepas makan . kalau makan siang hari .. mmg mual .

cuba makan ubat iron time malam sebelom awak tido. makan ubat dgn air oren sunquick/limau nipis tanpa gula

12mo ago

macam sy juga la. maltofer tak sesuai. hb low. doctor tukar ferrous fumarate. tp sy ada talasemia trait. mcm sy pagi sy consume ganilia warna purple. mlm baru makan ubat iron doctor bg. dkt hujung2 baru la hb maintain 11 smpi bersalin

tukar ambik ubat lain. ada orang makan dgn air sunquick kosong, try la

sy minum jus mamariam jer . da 3x tukar tp semue tk Kene dgn tekak

mkn ubt btol2 sblum nak tdo.. sye smpi bwk ubt msuk bilik tdo..

amik iberet dgn air sunquick. berkesan

12mo ago

xde rasa mual ke lps tu nanti sis?

Sis cuba minum jus mamariam