10x Gerakan Bayi.

Assalammualaikum mommies, normal ke kalau wktu siang dia byk senyap dan kurang gerak. Kdg2 sampai kena kejutkan bngun utk ckupkan 10x gerak.

22 Balas

Sy ajar baby sy since 8bulan time siang mmg kejut dia suruh bangun.. ckp kt baby “baby ni siang bangun main” nnt dia bangun main sampai malam.. then time malam nk tido sy ckp lg “baby ni malam time tido tau, nk main main esok esok siang bangun ea” sampai skg dia tau routine dia 😁 harap lg 2/3 hari dia keluar ni dia ikut la routine yg selalu di train ni hehehe

Bila dah hujung2 bulan baby dah ada rutin dia tersendiri, akan ada masa dia terlebih aktif, aktif biasa2, tidor hehehe.. So, kita akan tahu pg ke, ptg ke, atau malam yg baby selalu aktif. Tp sis boleh gerak dia klu sis rasa tak da gerak langsung.

5y ago

Tulah makin hujung ni dia kurnag aktif siang dri malam. Asyik tidur je. Haha

Same la... Mlm die pnye aktf mcm nk terbg prut mama.. Tp siang, skjap2 je.. Tendang pon mcm nk main2 je... Siang hri kne mnum air sjuk, atau mkn msam baru die tekejut... Heheh...tp xde hri2 cmtu..

5y ago

Tulah saya nak kejutkan dia mnum air sejuk mmg dia akan terjaga. Terkejut dia sejuk semacam agaknya 🤣

Hh sama sis saya dh kena start kira pergerakan baby ni,, trkdang mlah risau ja sbb sllu fokus kira,,yg ada bila kita x perasan baby gerak... Pdhl baby snantiasa bergerak.. hihihi

5y ago

Kdg2 gerakan dia slow sgt jdi kita tak terasa, wktu buat kerja ke tidur. Haha

Semua baby mmg akan lebih aktif pada waktu malam, lagi² bile mummy dah baring nak tido.. Die punye tendangan dari terbaring sampai bole berdiri oooo kuatnye 😂😂

5y ago

Betul . Sampai tak boleh tidor dibuatnya . Terlalu aktif pada waktu kita nak tidor 😅 Boleh terasa dia punya pusing tuu . Ngilu je rasa 😅

Sama mcm sy siang dia kurang sikit tp bila mai mlm amboiiii aktif dia menjadi2....sampai kita nk tdo pn susah...geli bila dia gerak n tendang2.....

5y ago

Sama mcm sy...kdg2 smpai trjaga dri tdo sbb trkejut dia tendang..baby2

baby saya Alhamdulillah.. pg n petang aktif.. mlm pon still aktif jgk..tp bila dah pukul 11mlm, dia start tdo,smpai subuh... #34week

Hi.. Same jgk dh start kene bt kiraan bby.. Tp bby siang tk aktif sgt.. Dy aktif 9pm keats baru nak gerak😂lgpon dy gerak slow sgt.. 28week

5y ago

Hahaha. Sme sis. Lepas kol 9, mmng dia aktif sgt. Nk tido pun kadang2 susah. Siang kurang gerak sikit. Mungkin syok tido, sebab enjut2 dlm perut ni. Hehehe

Selalunya baby aktif je tapi kita banyak bergerak waktu siang so kita x berapa nak rasa dia tengah bergerak

Ada stgh mmg mcm tu sis. Tp sntiasa kne kejut la. Bby sy dlu siang aktif sgt. Malam dia tido. Jadi x susah nak kira.

5y ago

Tulah kena kejutkan mnum air sejuk. Bru dia bngun tidur gerak. Hehe.