10x Gerakan Bayi.

Assalammualaikum mommies, normal ke kalau wktu siang dia byk senyap dan kurang gerak. Kdg2 sampai kena kejutkan bngun utk ckupkan 10x gerak.

22 Balas

slalu nya baby lebih aktif pada waktu mlm sbb masa ni ibu berehat n mudah tuk baby bgerak 😊

5y ago

Malam dia bekerja. Siang utk tidur. Haha

Saya selalu x sedar n rasa sgt kalau dia gerak siang..maybe sbb kita bekerja ..

Normal sis..sbb baby ada waktu tidur dia dah..tapi sis tetap kena kira gerakan tu

5y ago

Tulah kdg risau tk kejutkan nnti nak kira gerakkan tk ckup bahaya.

baby sye pon camtu.. 29 minggu.. aktif belah malam.. 😂😂

5y ago

Saya bru masuk 30minggu ni.

yeke.. mlm sy xaktif. dy aktif pagi n ptg

5y ago

Ye.. mcm sy gak.. rsau knp la org lain mlm2 aktf.. sy xaktf... kdg2 dy xgrk lgsg. Siyes sy ckp. Tp ble cek n scan doktor n nurse kata smua ok.. mgkin org lain2 kot sis.. kite doa yg baik2 taw.. 😊

Sama.. Baby sy pn malam dia aktif..

5y ago

Sama2 kita doa yg baek baek.. Mudah2an xde pape.. Baby sehat.. Dia tidur tu.. Dia ske berjaga malam.. Mgkin siang dia ade gerak kdg kite x prasan sbb tgh buat keje kn.. Tp kene alert sbb nk kira pergerakan wktu siang..

Ya normal hahaha

Dah bpe week. Sis

5y ago

Owh.. Sye bru 27w... Nurse dah soh strt kire kick bby.... Tpi bby lom. Aktiv sgt... Tpi dpt rse ile dia kick

Normal sis..

5y ago

Nasib mmg normal ingat saya sorg je.

Saya start kira masa 30weeks. Waktu mula2 start tu mmg susah sgt nak rasa dia kick yg kuat waktu pagi. Waktu ptg pkul 6 baru dia start kuat and gerak kemain dia. Tp bila dah 2 3 hari buat, byk je dia kick. Slalu hbs pkul 6ptg tp skrg pkul 3 dah settle.