kandungan 5week

Assalammualaikum ibu2. Ada yak kat sini penah ada pengalaman scan usia kandungan 5week . tdi sy pgi scan tpi doc tak nmpak apa2 . adakah sbb masaih kecil. Sy rasa down sngt ni . sbb sblom ni sy mengadung tanpe janin selame 4 bulan .

71 Balas

Sy first scan 5 week pun xnmpk..after 2 week..sy g kk buka buku..n trus cek sna skli lgi..alhamdullillah dah nmpk..first scan g klinik swasta ja..sekli scan rm50..jdi klu g kk jimat

Sis sama dengan sy,bila 10 weeks lebih scan semula Alhamdulillah nampak semua,baby & dengar jantung baby. Sy morning sickness pun tak ada sangat sampai skrg ok je. Now dah 5 bulan. ☺

5y ago

sy sgt risau. hearbeat xde tapi ada kantung. berdebar2nya sy nk tgu 8 sept tuk scan lg di klinik o&g. smlm buang air ada darah...tapi hari ni alhamdulillah darah da x kuar...apa bole sy buat..sy terus menerus berfikir...jadi atau x kandungan sy ni???

saya scan 6weeks masa bukak buku pink pun xnmpk lagi... repeat scan 10weeks dah boleh nmpk baby n jantung dia... alhamdulillah, doa baik2 mummy...inshaAllah.. awal lagi tu

Nk lg tepat 10weeks bru scan. Dr imelda balchin slalu ckp tntg hal ni. Kalau pg klinik pn misi akan bg tarikh app baru which is kandungan dh masuk 10weeks.

Walaikumussalam. Kita sama sis. Takpe, my doc bagi advice utk datang lagi scan bila dah masuk 8minggu. Kita sama2 berdoa agar dipermudahkan.

Awal lagi tu sis. Cuba lagi 9 weeks nanti. Insya Allah ade. Jangan down , jangan stress , relax je. Nanti terlampau down boleh kacau fizikal & mental.

Sbb tu kalau kt klinik misi akan suh pg scan ms kandungan 11mgu ke atas. 5mgu tu mmg xnampak lg. Rehat ckup2 jgn stress. InsyaAllah ada rezekinya tu. 😊

Wassalam . 5weeks masih baru sayang . Repeat scan Dalam masa 2minggu . Makan makanan berkhasiat . Kalo dah nampak kantung keep positive . Jangan down yaa :)

5y ago

ok sis rse semngat kembalii :)

Waalaikumussalam. Sy mula2 scan 6 weeks x nampak kantung pun. Doc kata rahim tebal. 10 weeks lebih scan. Alhamdulillah nampak baby & dengan jantung. :)

5y ago

Same with me,sy pon scan xnmpk masa 6minggu,dia kta rahimsy tebal

Sama la.. Sy pn g scan 5w.. Nmpk kantung je. Isi x nmpk lg.. Mungkin sbb awal lg.. Tkot jugak sbb sblm ni pernah gugur.. Berdoa je la bnyk2..