Oz untuk baby 3 bulan minum

Assalammualaikum haii ibu ibu semua . Saya nak tanya , anak saya baru umur 3 bulan . Dia dari newborn minum susu formula . Untuk umur dia sekarang ni berapa oz ya susu yang dia patut minum ? Sebabnya sekarang dia high demand sangat kalau minum tak cukup . Kadang 4oz sampai 6oz minum so waktu dia akan lama untuk next minum susu .

5 Balas

Baby sy pun 3 bulan skg minum 3oz setiap 2 jam tp kadang2 mcm tak ckup, kalau lama tak menyusu sy buat 3.5oz 😅