Baby minum berapa oz?

Hi mommies, saya nak tanya. Selalu baby nk masuk 3 bulan minum susu berape oz ye? Skrg saya bagi 3 oz, tapi mcm tak cukup. Dia still nangis lepas susu. #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

ank sy 2bln lbih da mnum 3-4 oz.. tp skrg die tgh xnk mnyusu sgt.. bg 4oz, 3oz je abis.. die lg suke masuk kn tgn dlm mulut.. bile die mnangis btl² lapar bg 4oz cnfirm abis..

10mo ago

Sama. Ank sy 85 hari. 1 oz pon susah nak habis kan. 3 hari lepas, 8 jam dia x minum susu langsung. Risau dibuat nya. Mcm x normal kan mommy2?

Yg sy bce at least 24 oz total sehari. Mcm anak sy skrg 2 bulan 3 oz tiap 2 3 jam

Harap membantu yaa 💕

10mo ago

Ahhh faham.. patut dia mcm tak cukup. Thank you !

3oz gap berapa jam ya?

10mo ago

2-3 jam sometime 4 jam.