Baby kenyang minum berapa oz

Nak tanya baby sebulan selalu minum susu berapa oz ya utk dia kenyang ? Sebab tiap kali nangis saya bagi dia susu then dia minum tapi lepastu mesti dia muntah. Kadang2 tak sampai 1 jam tapi baby minum 4oz

5 Balas

baby awak mmg minum 4oz ke? kalau kurang tak cukup eh? actually ikut demand baby. tapi antara tanda2 baby overfeed adalah muntah. so kalau kerap muntah mmg baby awak overfeeding. kalau baby awak 3oz tak cukup maybe awak boleh try tips ni. if buat 4 oz bagi half dlu. them burp kan baby. then baru sambung. or maybe before smbung awak boleh ambik masa tukar pampers baru sambung feeding. but actually 4oz within 1 hour utk baby 1month banyak tu. baby sy 3w pun 3 oz gap dia 3-4 jam . plg singkat 2jam. klau baby saya bangun 2jm sy kurangkan 2.5oz je. so far baby saya tak pernah muntah lagi. sbb kalau malam sy nak bg tdo lama saya buat terus 3oz tapi bagi half2 way mcm tips sy share kat atas td

rase ye overfeed kot..mcm ank sy pon 3oz memang cukup for 1 month old n gab masa paling kurang 2 jam paling lama 4 jam tu pon wktu mlm...kadang depa ni nak di dukung.. pampers penuh ...perut tk selasa tu pon jdi punca dia nagis...boleh jdi nak prhatian ajak borak hahaahh sbb ank sy mcm tu tk tahu la anak org cuba try..

sebulan minum dlm 2.5oz gap 2-3 jam. klu awk bg 4oz mmg la muntah sbb perut dia xdpt tampung..susu fm lambat hadam, xsama mcm susu bdn. ank sy 3 bln baru blh masuk 4oz..tu pun kdg jeluak juga..turun sikit 3.5oz nb nangis bkn sbb lapar je. perut kembung, pampers penuh, bdn xselesa.

Anak sy sebulan baru minum 2-3oz. Puan sendawakan baby x lepas minum susu?