Mertua & ipar

Assalammuaalaikum.. Hujung bulan ni ad kenduri ipar dirumah mertua tp mertua cadangkn pda suami nk smbut birtday ank sye skli msa kndri tu.. Sye tkut nk prgi ke kndri ipar tu sbb prnh skli ipar bt kndri dn yg mnjemputnya mertua dan msa tu sye disindir katanya x dijemput tpi dtg kndrinya. Tkot nk pergi sbb bila sye tnya ap2 psal kndri mertua dn ipar diam.

6 Balas

senang ceritalah , kalau kita dijemput baru datang kalau tak dijemput duduk diam2 dalam rumah dengan anak2 .. kalau suami awak tanya ! awak cakaplah takut nak pergi nanti ada orang cakap saya tak dijemput settle masalah .. pasal birthday tu seeloknya buat jelah kat rumah sendiri jangan nak gabungkan sekali nanti ada isu lain pulak , mesti kalau lepas je habis kenduri & birthday tu nanti dorang akan cakap sis yang sibuk nak gabungkan sekali hahahaa tau sangatlah taktik orang macam ni ..