Mcm mne nk tahu baby sembelit?

2 hari ni sye busy tolong mak mertua sye sbb adik ipar sye yg berumur 4 dan 8 thn demam panas dan kena tahan warded,ayah mertua pula dh lama meninggal jadi ibu mertua handle sorang2 dan sye tolong mana yg mampu seperti hantar ke hospital.. anak sye yg bru nk masuk 4 bulan ni sye terpaksa tinggalkan dgn mak sye..sye plk x sempat nak pam susu jadi anak sye minum susu formula lactogen langkah 1... Hri ni dia buang air besar dlm keadaan meneran sampai menangis.... Dia tgh sembelit ke? Mcm mne nk tahu baby sembelit ya? Najis dia lembik2 tanah liat tu ha.. perut dia keras2.. Tapi banyak,2 pampers jugak dia berak sekali gus tadi Gambar kt bawah ni sedikit menganggu,maaf ya ..

Mcm mne nk tahu baby sembelit?
2 Balas

sembelit najis keras dan pejal ckit.. awak ckp ada bg susu fm kan.. tgok blk sukatan tu betul ke x..

1y ago

kena tukar susu la eh...

tgok balik sukatan