Kakak ipar & mertua crisis

And the story goes like..

Kakak ipar & mertua crisis
3 Balas

Not just you and biras, it’s not our norm jgk. Like patut pun ada budak yg kecik2 dh gatal. Bg Sy, syg budak kena tegas lebih2 lagi bab yg mmg kita tahu salah. There’s no such thing as “takpe budak buat cute la dia rasa lucu”, sbb benda tu dia akan bawak ke besar. Benda yg susah nak ubah, jgn kita biasakan dekat budak. Kalau perlu tegur, ubah start dari awal. Jgn kesian bdk meragam/mengamuk kena marah sbb buat benda bukan2, pikir lg kesian Kalau benda bukan2 tu dia bawak smpai ke besar. Haishhhh

sayang cucu atau anak berpada pada. biar nangis sekarang dari nangis di kemudian hari . . benda ni tak normal , tak lucu pun , bila takde yg tegur, budak akan fikir benda yg dia buat tu betul . . minta someone else utk tegur . .

Nope certainly not a new norm! Kena ada orang tegur sbb mgkn diorg tak nmpk kesan in future..