berpantang sendiri seorang diri

Assalam semua..Saya nak tanya?adakah pengalaman ibu di sini yang berpantang sendiri di rumah tanpa suami atau ahli keluarga?Saya sebatang kara di sini,keluarga jauh di zon merah. Saya dah plan untuk membuat jadual berpantang sendiri, jadual makanan pantang dan mempelajari cara penjagaan bayi dalam youtube. Adakah saya boleh berpantang sendiri tanpa teman di rumah? Saya cuma ada kereta untuk membawa saya ke klinik,hospital dan membeli barang. Saya tiada rakan rapat di sini. Akan kuat ke saya untuk menghadapi ujian ini?

2 Balas

insyallah mommy kuat..make sure kena selalu berhubung dengan keluarga melalui telefon dan maklumkan kpd nurse kk & doktor & bidan juga yg mommy berpantang seorang ..insyallah mereka akan bg moral support. Ingat juga Allah ada untuk jaga mommy....sy doakan mommy kuat, tabah dan semoga sentiasa bersemangat..

yang bahaya nya takut tumpah darah banyak pengsan sorang2 mesti kena ada teman jugak sis