Berpantang sendiri untuk kandungan pertama

Saya mengandung anak pertama dan duduk berjauhan dari keluarga. Suami bercadang untuk saya beranak dan berpantang di sini. Saya cuma risau if berlaku apa2 tak diduga waktu suami tiada di rumah kerana bekerja macam mana? Patut ke saya berpantang di kampung dan dijaga keluarga sendiri ? Atau berpantang sendiri di rumah. Siapa ada pengalaman macam ni ?

1 Balas

Kalau saya lebih yakin pengalaman pertama jika ada bantuan orang lain. Kalau suami sis boleh bantu okay lah.