suami x memahami condition 3 trimester

assalam semua,saya dah 28 minggu and trimester ketiga..bila masuk trimester ketiga,emosi makin kerap x stabil and sy perasan suami mcm endah2 x endah keadaan diri saya,berbanding masa 1st and 2nd trimester.yang paling sy terkesan,die minta sy drive dalam keadaan sy 7 bulan sedangkan sy dh explain sy x berani nak drive dlm keadaan skrg,and ajak sy backpacking naik train.bila sy bagi tahu condition sy dh 3 trimester die mcm paham x paham then merajuk.sy jadi stress and makin x stabil emosi sy..sy cuba utk tahan diri supaya x effect pada baby tapi sy dh hilang idea utk bagi suami sy paham..anh mommies yang pernah ada situasi mcm ni?

1 Balas

Utk perjalanan melebihi 2 jam berturut turut tanpa henti, kena mintak kebenaran doktor. Andaikata kesihatan puan okay tp puan bimbang dgn keselamatan kandungan, puan boleh search berita kelahiran bayi tak terancang di luar negara bg suami baca. Yg nak seronok tu sama2. Bila sakit, kita dgn baby ja.