Salah Ke Bwk Ank Kecik Ziarah Keluarga Meninggal?

Salam.. Adik ipar sy meninggal dunia kemalangan..arwah tinggal di kedah n sy stay di negeri sembilan..ibu sy melarang sy pg temankn suami sy utk ziarah arwah sbb ank sy baru 2 bln.. Sy serba salah sbb arwah amat rapat dgn suami sy n suami sy yg minta sy temankan die.. Sy patut ikut ckp siapa? Sy paham ibu sy risau sbb ank sy masih kecik n perjalanan yg jauh.. N sy jgk tau suami sy minta sy temankan die sbb klau pg sorg2 die x dpt nk kawal emosi n fokus..

2 Balas

Masa arwah tokwan sy sakit. Sy tgh tunggu hari ja nk bersalin. Hari2 sy p tgk smpai arwah meninggal pon sy ada masa tu. Masa nk simpan jenazah pon sy p kbur. Masa tu xfikir pulak ketegur ni...niat nk hantar arwah ja. Arwah tokwan baikkk sgt...even kezen yg dlm pantang pon p hantar kt depan masjid. Cuma xmasuk dlm kawasan masjid ja. Tp apa2 pon org kata atas diri. Kalau jns lemah semangat/xsedap hati...xyahla p. Sbb mak sy pernah kena. Tp mak xlarang sy p masa tu sbb sy boleh solat lg (preggy). Kalau dlm pantang maybe mak xbrapa bg kot.

Sy ms pantang bawa baby ms nenek meninggal..tp lalu laju2 n masuk bilik..tak berani. Huhu...sebaik2 kalau ada yg tanamkan di kubur terus mandi sebelum tegur baby..wallahualam..