Hy mommies2,saya sekadar nak luah, Sy penghidap anxiety,

Hy mommies2,saya sekadar nak luah, Sy penghidap anxiety,baru kawen 6 bulan, Alhamdulillah rezeki awal. Tapi saya rase husband dari awal macam x ready. Sy plan utk pregnant kali ni dah berbincang die setuju. Tapi sepanjang pregnancy die mcm acuh x acuh. Ade mase okei ade mase x okei. Means ade mase die layan. Saya diuji pregnancy journey y x Smooth, Dari awal tahu pregnant keluar masuk hospital sebab kesihatan,ade masalah dgn kandungan. Sy diserang anxiety berkali2 sepanjang pregnancy. Sy cuba utk tenang demi ank. Husband sy caring,tapi ade mase kami bertekak die x nak kalah and sy akan jadi anxiety teruk y boleh buat sy hilang kawalan nangis,mengamuk,i hurt myself.tapi die mcm xphm.die akan judge sy mcm sy ni sengaja act mcm tu. Baru ni die ,sy dpt tahu die hisap vape sedangkan die non smoker.sy kecewa tapi sy terima x semua sempurna.sy kecewa sebab die sorok2 itu y paling kecewa.die cat lover ,mase y same kucing kami diserang sawan.die stress sy tahu bawak g klinik.sy bukan x peduli tapi sy terase diri dan ank sy dlm perut diabaikan.x sepeduli die dgn cat.sy da tanya kenapa sorok hisap vape tapi die turn out pusing balik ckp sbb nk hormat sy.sy mati kata setiap kali nk slow talk.akan jadi bergaduh.sy tatau ape patut sy buat utk baiki,sy jadi stress n ngis tanpa sedar.sy mcm nk lari dari semua.normal ke suami x bercakap dgn ank dia dlm perut x usap perut kita,sy cuba untuk positive tapi sy x mampu utk sentiasa positive.ade ke org lain y diuji dgn sikap suami y tibe2 berubah lepas kota mengandung?lahi satu sy jadi paranoid lepas die sorok2 vape,nth ape y disorok lagi.setiap kali masuk toilet bawak phone.sy nk selidik tapi rase tak kuat nk tahu.kadang2 ade rase penat nya dgn semua ni.sy rase sorang2 sgt.rase nk lari dari semua nya.

3 Balas

i hve anxiety / self harmless / deepression and spatutnya on ubat tapi tak makan pun and bagithu doc yg sy boleh handle.. my husbnd driver lorry so mmg banyak masa sorang2 je .. btw sis .. husbnd sy mmg kalau g toilet bawak fhone .. suami sy jugak tkde usap usap perut atau borak dengan baby .. tapi suami saya akan mengalah bila gaduh dh mengamuk ngamuk tu .. i think u re alone .. cari kawan .. kluar happy kan diri alhamdulillah sekarang smua okay je lepas anak kluar dia yg banyak jg anak sekarang dh nak masuk 2nd bby .. awak je tahu diri awak sis kuat lahh lawan semua perasaan tu ❤️

3w ago

ubat tu cuma funtion bila kita makan btw i dpt sertraline rasa lalok ngantuk .. lepas effect dia hilang kita back to normal pernah try half waktu pregnnt .. btw mmg kita akan emosi lebih lgi lgi bila pregnant .. sabar ya sis kawal emosi ❤️ your husbnd love you .. jangan fikir bukan bukan 🥰

normal kot sy pon CM tu kadang2 sy MLS nk fikir sy fikir sy n bby n ank2 je sebub suami sy pon tk amik port sgt pasal sy n bby asik nk gadoh je penamat cerita sy urus kan sendiri semuar yg penting sy tenang bby ok dh..sebok nk ank bila ade tak peduli so MLS nk fikir sgt jge diri sendiri je

sis kerja ke housewife ye? klau tgh mcm ni balik kg dulu lah klau x kerja. masing2 tenangkan fikiran

3w ago

klau cmtu bykkn buat hal sendiri je. sekali sekala pergi me time ke pergi spa ke pergi lepak ke. suami sy dulu awal2 mcm ni jgk perangai. ckp je update latest psl anak wpun mgkin dia buat dgr x dgr. nnt anak dh kluar, nnt suami tulah paling syg anak. skrg biar je dulu. sis kuat sikit ye. luah je perasaan dkt kawan2 yg boleh percaya haaaa. buat bnda2 yg sis happy. bykkn ckp dkt baby dlm perut apa yg sis tgh buat.