Tips untuk mengandung

Assalam semua ,sy dh nk masuk 3 tahun berusaha utk mendapatkan zuriat,macam2 dh buat ,nak tanye ape tips2 dan amalan2 yg korang buat ketika ttc?

11 Balas

1st thing kene tgk kesuburan diri 🤗 Gune kaedah OPK utk tau keadaan kesuburan diri.. 2nd, tahap kesihatan spt ada masalah hormon or period lmbt?? 3rd, amalkan acid folic setiap hari.. yg ni ramai tak disiplin mkn tiap2 hari.. penting juga ya acid folic utk wanita yg merancang hamil.. yg ikhtiar saya :- Madu Ajaib Turki Wawa Zainal 🤗 sebelum ni saya takot nk consume & rasa mahal.. tp sbb tau sy ade mslh period tak teratur & pressure org keliling tanya pasal anak, saya cuba jugak.. saya usaha sndiri tnpa madu dlm 4bln mcm control mkn, air cukup & acid folic mkn.. tp belum rezeki.. lepas 2bln saya consume madu (total 2botol) alhamdulillah ada rezeki tp tak lama sbb saya lasak & xtau hamil time tu.. lepas pntg 1bln, usaha juga sndiri tnpa madu.. tp xde hasil & susah jmpa hari subur.. so, consume lg madu.. xsmpai 1 botol, alhamdulillah skrg diberi rezeki lg.. pd saya, semua ni rezeki dr Allah.. bila badan kite & psgn kita dh sedia utk terima zuriat, hormon dlm badan akan lebih stabil.. madu tu sy anggap sebagai pembekal sumber pnting utk hormon saya stabil.. tak letakkn harapan tinggi tp sekadar utk berikn kesihatan badan & tawakal pd Allah swt.. klau berminat nk cuba madu lg sekali, boleh je bgtau sbb saya mini agent.. saya nk jugak tlg org lain.. nnti saya guide cara saya hamil.. tp lain org, lain penerimaan badan 🤗

Download ni apps track period. Lepas letak tarikh haribulan period tu. Nanti dia akan track period sis,dan baca paling bawah tu. Yang garis tengah2 tu ialah peluang tinggi untuk mengandung. Jadi sis masa tu lah bersama suami.. sya pun baru tau juga apps ni. Sebenar selama ni sya hanya guna untuk track period. Tak tau pula yg paling bawah tu untuk track seks. Low chance preg / high chance preg. Sya terbersama suami kat tengah2 tu. Skrg period sya dah delay 6 hari😰.. pedahal anak baru nak masuk setahun jagung👀

3y ago

thank u sis 😘

Mcm saya 3 bulan sebelum berjaya hamil.. Saya amalkan minum susu.. Alhamdulillah akhirnya brjaya dgn izinNya juga setelah ttc 6 taun.. Bykkan berdoa.. Sedekah.. Istigfar.. InsyaAllah Allah mendengar doa2 hambanya..saya doakan semua yg sdg ttc dikurniakan cahaya mata secepat mungkin. Amin.

sis boleh try consume susu Kambing MyMila sis boleh tgk dekat ig or boleh contact no ni Wasap.my/601164355071 banyak feedback positive dari yang ttc..sy consume as a milk boaster mmg sedap tak hamis n rase berries

Kalau belum pernah jumpa doktor, jumpa la doktor. Start buat check up untuk kesuburan. Jangan tunggu lagi

3y ago

Belum rezeki la tu

amalkan Natural Progesterone cream. sblm ni pernah ectopic n xde tiub sblh. skrg dh pregnant 7bulan

3y ago

ada jual online. symptoms hormon x stabil. n tak ada kesan sampingan.

Tengok ramai try madu zuriat yg wawa zainal jual mkn dah pregy skrg. Tp tu semua kuasa Allah 💛

3y ago

saya consume madu ajaib turki.. take time tp klau yakin & betul2 sanggup, rezeki akan tiba dgn izinNya 🤗 Alhamdulillah skrg saya hamil 13minggu.. pernah keguguran 1kali sbb lasak 😅 skrg kehamilan ke2 lepas 3bln gugur.. TTC 1tahun & saya ade masalah period tak teratur

smoga ada rezeki utk puan nnt..insyAllah..yg terbaik tu selalu nya lambat sikit dtg 🥰

selain drpd tips2 yg orang lain bagi di ruang komen sis ni, sis boleh amalkan ini.

suami pun check skli ke ?kene adil dua dua check

3y ago

suami dah check ,semua normal