ikhtiar hamil

Hai sis semua, Sis² yg tngah ttc buat apa skrng? Ada yg buat treatment apa2. Nak ikhiar hamil sis² ambik supplemnt apa? Bole share skit. Ada mkn apa2 ke. Sy ttc dah 3 tahun.. Nak cari tips utk hamil.

20 Balas

Assalamualaikum, JIMATNYA BELI JUS ZURIAT " WOW" NI 😍😍😍 RM 110 SAHAJA untuk 6 item di bawah 👇 ✅ 4 Botol Jus Zuriat ✅ Opk (Cek Waktu subur) ✅ Upt (Prgnt Test) Dan RM150 SET KOMBO AKU NAK HAMIL 44 HARI dapat 9 Item dibawah👇🏻 ✅ 6 Botol Jus zuriat ✅ Opk (Cek Waktu subur) ✅ Upt (Prgnt Test) ✅ Folid Asid (Vitamin kuatkan rahim) *YANG LEBIH MENARIK POSTAGE KAMI BAYARKAN* Tawaran ni sah sampai hujung bulan OGOS ini je sis. Cepat2 kali ni je offer meletop mcm ni. READY STOK 30 BOTOL SAHAJA ! 😱 #kalau sebotol rm25 yew 4 botol jus zuriat ni boleh tahan sebulan tau. DAN set KOMBO AKU hamil 44 Hari 6 botol boleh tahan 44 hari. Woww sangat2 jimat dan berbaloi😍😍 pakej yang ditawarkan.! Drpd buat checkup mahal2 kt hospital, ikhtiar dgn kami hanya bermodalkan Rm110& Rm150 SHJ sis 😘 *Testimoni* > kami Ada testimoni dan berjaya hamil setelah 16 tahun berkahwin. Sekarang Alhamdulillah sudah hamil asbab ikhtiar dengan jus zuriat ini. PROMOSI❗BELI SET COMBO 4 BOTOL/6 BOTOL dapat free Postage semenanjung + Free gift lagii😍

Sy baru kawin bln 4 thn lps dan bunting pelamin, tp takde rezeki.. Pregnant luar rahim pulak, kena removed fallopian tube belah kanan.. Time tu rasa down sgt sbb ada housemanship doctor kata chances sy nak pregnant susah sbb tinggal 1 tube.. After ikhtiar and cuba pelbagai cara lps 10 bln sy pregnant lg.. Masa tgh ttc tu sy lps pms sy amalkan castor oil heating pad, sapu castor oil pada bahagian abdomen then letak heating pad.. Utk blood circulation, utk mengelakkan sblh lg tube block.. Then sy pergi berurut, makcik urut kata rahim sy senget skit ke kanan sbb mungkin sy byk tdo belah kiri.. So dia betulkan kedudukan rahim bg cantik2 dkt tempat dia.. And lastly, sy amalkan pil herbal maharani.. After 3 boxes consume, Alhamdulillah terus melekat.. And sy guna opk utk check kesuburan sbb kalau check guna apps kdng2 tak accurate.. Urine lg tepat.. Skrg tgh pregnant 22 weeks..

5y ago

Aamin.. Terima kasih sis😊

Sy wktu nak dpt anak first ttc hampir 2 tahun sis.. periof x teratur lepas khwin. Tahun pertama tu sy boleh rilex lgi tpi bila nak masuk tahun ke2 sy dh mula risau sbb x hamil2.. sy cuba guna opk( ovulation test) utk test kesuburan hampir 6 bulan tpi x jumpa wktu subur, dh terlintas dlm fikiran yg sy ni x subur. Lepastu sy try krim furmon, botol kecil je klau x silap 50gram tpi boleh guna smpai sebulan. Harga pun boleh tahan, rm200. sebulan guna sy period lpastu tu terus hamil.. lpas ank first lahir dh x pernah ada masalah period, merancang sendiri selama 2 tahun, skrg tgh preggy anak ke2. Good luck sis.😊

5y ago

Welcome😊

saya cycle period ta teratur, so susah nk dpt hari subur yang tepat kan so saya pakai apps, then bila tunjuk ja minggu subur tu kerapkan bersama pada masa yang sama, saya dan suami amalkan kurma dhuha dari JRM bonda rozita and saya amalkan mega ratu utk dalaman saya or boleh cuba madu turkey wawa zainal tu, dia dan suami ta silap 4tahun tunggu anak no3, lepas amalkan madu tu alhamdulillah ada rezeki tgh pregnant tu ada yang tunggu sampai 9tahun ta silap, and depa ckp org sana pun ckp madu turkey tu bagus khasiatnya, tgk la ig soullead hq

Kawan saya jumpa doktor untuk ikhtiar hamil . Mula doktor suruh buat test darah Female infertility test( mengandungi 5/6 test hormon) Then dah dapat result , Doktor bagi clomid tab 50 mg(tambahkan hormon badan) pada hari kedua atau ketiga period 1 biji 3 kali sehari untuk 5 hari lepas tu sambung 1 biji sekali untuk 5 hari dan duphaston(kuatkan rahim) 1 biji sekali untuk 10 hari . Tapi apa apa kena jumpa doktor . Jangan sebarangan ambil supplement atau jamu .

saya kawin baru lagi bulan 3 haritu , tapi pelbagai cara jugak sy TTC sbb sy mmg nak awal tpi itulah org ckp x boleh nak mengharap sgt .. sy cuba tok lupakan dan buat takthu tapi x boleh .. sbb org sekeliling sy semua tgh preggy best sgt .. skg sy tgh buat treatment iui dan amalkan folic asid je plus mamariam jus .. wallahualam .. semoga kita jugak dapat merasai ada nya malaikat kecil didalam rahim kita .. amin ..

5y ago

Tak pasti.. Bole jmpa doktor sis

mcm saya amalkan ROYAL V BY BONDA ROZITA . pastu ada tanda2 peranakan jatuh .. saya mengurut tradisional memang betui peranakan jatuh faktor nye time kerja suka angkat benda berat semua dan amalkan asid folik. Alhamdulillah dgn asbab smua tu lekat ..skrg dah 25week

Better check dlu masalah from your side or your husband. Sy pn ade masalah period tak teratur. 6 tahun ttc tp decided to stop and change diet sy. Makan salad hari2 and ambik primerose and fish oil for a month. InsyaAllah lekat. Doa byk2..

Cuba try promerose evening oil n jus perawan.... Teruskan usaha sis.... Primerose oil tue bagus tuk kesuburan dalaman while jus perawan baiki rahim

Saya makan asid folic lepas kawin. Tapi kena berdoa banyak2 juga la sis.. Syukur, doa saya & suami dimakbulkan..

5y ago

Alhamdulillah...tahniah