Folic acid mane yang bagus utk ttc ?

Salam mommy nak tanye untuk yang tengah ttc ni kan folic acid mane yang bagus ye ? Ade yang cakap jenama appeton ni buat selere mkn bertmbh. Boleh share tak folic acid ape yg bagus utk yg tgh ttc ni.

Folic acid mane yang bagus utk ttc ?
25 Balas

saya sebelum gugur makan hovid ( saya jenis skip2 makan ) , lepas gugur saya makan yang hovid sampai habis pastu tukar prime folic acid ( lepas gugur saya makan nonstop setiap hari ) 🤗 saya dan suami makan sekali sampai saya pregnant semula , suami stop makan n saya makan sorang 😊 brand tak kisah pun apa apa, asalkan makan

2y ago

saya makan anytime saya ingat . mostly malam nak tidur baru saya ingat . kalau ingat pagi, saya makan pagi 😂 sebab ubat tu tak kisah pagi atau malam. lepas makan atau sebelum. asal makan je . selalunya bila malam perut saya kosong sebab last makan sebelum maghrib

Saya ambik Appeton. Mula ambik masa lps kahwin. Tapi ambik inconsistent la. kdg ambik, kdg tak ambik. Selalu nya ambik sblm tido malam. Tak tahu org lain, tp saya ambik Appeton badan saya rasa bertenaga dan selera mcm biasa je. Sekotak jugak habis Appeton tu, masuk kotak kedua, alhamdulilah UPT positive.

Appeton. Dua kali gugur makan hovid. Lepas tu sy tukar folic asid brand appeton alhamdulillah baby sihat tapi sangat la mencabar sbb 8 weeks sampai 11 weeks spotting. Skrg dah 20 weeks. Alhamdulillah.

2y ago

Doc pun taktahu punca. Sbb check baby semua okay. Ya, doc bg ubat kuat rahim sbb dah ada sejarah gugur..

sya mkn hovid folic acid selera makan ok..selepas 6 bulan gugur lekat balik la..kandungan 6 week 4 days..doakan kandungan sya sihat baik2 ye..

2y ago

Alhamdulillah tahniah sis, doakn sye semoga ade rezeki jgk tau lepas ni.

Sy makan appeton. Hovic tu tak sesuai sbb bila makan penuh naik jerawat dekat muka so terus bagi kak ipar

before gugur sy makan hovid. after gugur still consume hovid tp minta husband pun makan sekali..

Tak rasa apa2 pun mungkin tengok org kot. Selera makan sy biasa2 je lpas makan appeton folic acid :)

sebelum kahwin sy makan Appeton. Lepas kahwin pharmacist suggest hovid. Dua2 pn ok, fungsi sama.

sy makan yg appeton tu sbb yg tu skali tambahan ViT C, harga dlam RM40 lbih utk 3 bulan rasanya

sy daripada dulu makan brand Blackmores sampai skrg. takda masalah sebenarnya brand apa2 pun