bleeding

Assalam puan2. Sy nak tanya pendapat puan2 dlm group ni. Sy prgnant 5weeks. Ptg semalam dlm pukul 3pm sy bleeding. Mcm period tu. Sy pg klinik utk check n doc ckp takda apa2 yg serius. Bila doc scan, ada nampak Bdekatan dgn kantung baby tu ada cyst tp tak brapa besar doc ckp. Maybe dlm 1.5cm. Doc suruh blk rumah. Harini bila bgn pg sy dapati sy msh bleeding sbb mlm td pkai pad so nampk ada darah yg agak bnyk jgk..tp sy tak rasa sakit apa2..blh ke sy refer ke hospital terus utk masalah mcm ni?

8 Balas

Kdng2 nk marah plak dh p klinik dorg tk amek brt,dh scan taw da cyst knpa dorg tk refer trus p hosptal,dorg pn taw da bby dlm tu,kalau jd apa2 mcm mana,aduhai..apa2 pn moga dipermudahkn urusan sis

5y ago

Jd apa2 slhkn klinik awk p tu ye,sptotnya dorg yg perlu wt smua tu,ny awk plak kna p cek hsptal

sy pun mcm puan..asyik bleeding..sy ambil langkah awal dgn ke hospital bersalin swasta..pakar d sana bg sy injection untuk kuat rahim dan duhapson.. alhamdulillah janin sy dpt diselamatkan

Ya2..sekirenye terlalu bnyk mmg hrus g clinic..tp sekdr setompok tompok n x terlalu bnyk seprti piot..mmg biase..bleeding pling bnyk 4 5 hri kuar..lau sikit 1 2 hri je...

Wasalam. Bagi pendapat saya, better u pergi ke hospital swasta untuk tahu lebih lanjut dan selamat utk u dan juga kandungan u. Semoga baby sihat ya. 😊

Doktor Ada bgtau x.. cyst tu ganggu kandungan ke apa?.. try pegi hospital lain.. utk 2nd opinion..

5y ago

Sis.. if I la... I akan dgr 2nd opinion.. Cari hospital lain.. walaupun terpaksa kuar duit . Xnak tgu 2 minggu akan dtg.. luar biasa if bleeding sampai pad penuh

Nurse pesan blaku apa² bleding trus pergi hospital... xpyh nk tggu²...

Klu bleeding mmg lebih bgs refer hospital.

5y ago

Thanks Azira for the response.

Pegi hospital ya sis...

5y ago

Thank u CikPuanZie..