Bleeding 6w

Assalamualaikum, sy nak pinjam mata kawan2 boleh? ☺️ ---- first digital CB +ve, 5w sy terscan awal.. doc cek nampak kantung dlm rahim, tp dlm kantung ada putih kecik sgt xjelas lg doc suruh repeat scan 2w lg. minggu depannya sy spotting & bleeding sket. G hosp cek atas & bawah, xnampak apa2 kantung doc sahkan sy completed misscarrriege But doc suruh monitor upt, lusa sy cek upt kat bawah ni.. sy mcm nampak positif.. tp samar .. tp sy yakin masih ada.. 😔 Ada ke kawan2 pernah ada pengalaman mcm saya? Dlm gambar bawah ni +ve ke.. result ni under 1 min Tksih#bantujawab

Bleeding 6w
11 Balas

Saya nampak negative. Kalau taknak pening guna cb digital. Kalau budget limited guna upt murah je tp test setiap 48 jam. Kalau ada confirm double line makin pekat sbb hcg akan meningkat. Saya pernah percaya pada instinct tp end up mmg dah complete gugur sbb tunggu2 takda sampai lah dtg period 😭

Saya masa tahu pregnant, sya tanya kawan² & mak mentua.. diorang pesan jangan awal sangat pergi scan sebb kadang tu nampak kantung kosong je.. diorang pesan jaga je kandungan elok², beli acid folic kat farmasi & makan hari².. bila dah kandungan matang sikit baru pergi scan..

2mo ago

pengajaran buat sy🥹 sy ni risau & nk tau klu luar/dlm rahim..

Lepas miscarriage mmg upt masih akan positive sbb it takes time utk betahcg turun ke paras normal dan complete miscarriage. Jgn feels discourage sbb chemical pregnancy masih ad chance utk senang pregnant lagi in the future. Semoga dipermudahkan. Amin amin amin

2mo ago

owh🥺

+ve, tapi samar. maybe awal lagi awak check ni. bila gugur memang badan ambil masa sikit untuk keluarkan semua HCG dalam badan. nanti lepas seminggu ke sis cuba test semula ya.

2mo ago

insyallah 🥹

selepas keguguran mmg upt boleh jadi positive lagi sis cuma samar²... sis kena bnyak² rehat yaa... stay strong in sya allah akan ada rezeki di kemudian hari...

2mo ago

insyallah..

Sis completed miscarriage tu kantung keluar tak? Biasa kalau gugur upt still positif lagii, ambik masa juga utk upt jadi negatif @ hormon pregnant tu hilang.

2mo ago

xkluar apa2 kantung/ketul, cuma drh xbyk xsket 5 hari

Saya rasa mungkin awak ni chemical pregnancy. Sebab even miscarriage pun UPT akan still positive for the next 1 to 2 weeks (depends)

Lepas gugur mmg upt masih positive. Makin lama makin samar. Sbb masih ada hormon. Pgalaman 2 kali gugur.

chemical pregnancy awak ni

Repeat check guna upt lain.yg ni xnampak