Risaunya Saya

Assalam.. Sy nk tanya.. Kalau mcm ni ok ke?? Pg td mcm ada tompok coklat, sy terus pergi klinik, doc check tekanan drh, rendah sikit, lps tu doc scan ckp kantung ada..janin pun ada.. Tp kantung mcm leper sikit.doc suruh sy hati2.. Kalau trun drh terus pergi hospital.. Risau sebenarnya.. Siapa mcm sy? Akan ok ke?

Risaunya Saya
11 Balas

I experienced this before. Bleeding masa 5 weeks pregnancy smpai 9 weeks macamtu. Sampai kena sick leaves sbulan. Lepas tu Dr bagi Dusphaston untuk kuatkan rahim. Lepastu kena bedrest, fully bed rest tau sis. Syukur sekarang kandungan dh kuat now 16 weeks 😍🙏🏻✨

4y ago

Masa sye ari tu since 6week keluar sporting pi klinik ada kantung tp janin xde then dktr bg ubt duphaston tuk 2minggu lps tu akan repeat scan tuk tgk sama ada janin atau x tp ngam2 ubt duphaston tu abis selama 2minggu terus gugur..tp dr start 6week tu sporting on/off dia keluar..last2 hari yg ptt sye kena scan tu kantung keluar dgn sndri ps tu pegi cek dkt ospital scan blk nk tgk sama ada saki baki lg or x,ps tu dktr selup plak nk tau pntu rahim dh ttup baru dktr dscharge..tp alhmdulillah Allah permudahkan urusan sye kesemua nya..klu nak prgnant lg lps 3bln dtg period tp sye fobia plak setiap kali prgnant mst akan de keluar drh..tp mgharapkn keajaiban rezeki tuk preggy lg..sstgh org mkn ubt duphaston boleh survive sstgh xboleh,kgmkinan janin tu boleh dslamat kan klu tidak mgkin kandungan tu x menjd..wallahualam

Bed rest sis. Sy 7w sampai 12slw kuar spotting. Sy byk bedrest je kt rmh. Sbb sblm ni penah gugur mcm ni jgk. Doc inject bontot dan bg ubat kuatkn rahim

4y ago

oh mcm tu. terima kasih😊

Sis kena banyak kan berehat, usia kandungan masih awal.. Jgan banyak berjalan n berdiri.. Jgan buat kerja berat2.. Semoga kandungan sis sihat..

Sis baik gi check klinik pakar. Sebab doctor pakar lebih tau nak bg ubat apa atau mungkin inject kuat rahim. Satu lagi sis cuba bed rest.

Sama mcm first baby sy.. Lbih kurang mcm ni la.. Last2 ggur 7week😭😭😭.. Tp alhamdulilah skrg hamil 10week lbih

Saya ank first skrg.. Mse 7 week Sma jgk.. Trun drah.. G check alhmdulillah ade lg kntung ngn bby.. Jga dri elok2

sis dah berapa weeks ? nampak mcm baru sangat tu.. cuba tunggu lg 2 weeks ulang scan lg skali

7 weeks ke? Doc ada bagi duphaston? Baik g klinik o&g.. Bkn klinik biasa..

4y ago

Inn SYAA ALLAH..

Sis nak tanya , hari yang keberapa sis cek kehamilan ?

Doktor xbg ubat kuat Rahim?.. check & dgr 2nd opinion