kesan iberet

Assalam mommy2.. nak tnya yg ada pngalamn mkn pil iberet, ada apa2 kesan sampingan tak? Nurse suruh sy tukar ubat dari iron ke iberet utk naikkan hb.. tapi sy perasan warna urine sy kuning pula.. masa mkn pil iron tu najis je tukar colour hitam.. normal ke kesan mcam ni? Sy 29hb bru appt ngan kk..

9 Balas

Normal.. Sy pn mkn iberet.. Minum air byk... Najis mmg warna hitam.. Sy slalu mkn iberet mlm esok pg minum air byk2 sblm g appoiment air kencing akn ok

4y ago

Sama2.. Moga d permudahkan

Sy makan iberet..mmg xboleh...muntah teruk..sembelit jgn ckp LA..najis lg LA...lama xnampak najis normal..smua negro

Sy tukar iberey trus naik hb.org kta busuk la nk muntah la.bg sy..sy pikirkn bb je..n xnk pikir bnda bukan2..normal

4y ago

Kan sis..pikir bb je.yg lain tu belakang kira 🤭🤭

Normal rsnye..sy dlu ms.preggy mkn iberet.. alhmdulillah hb ok..

4y ago

Sm2 😉

Mkn iberet ni hb mmg cntik tp tula nk membuang nty berk keras...

4y ago

Sedang lalui situasi ni.. hehe

Normal sis. Air pon kena minum banyak . Makan iberet mmg hb ok

4y ago

Ok terima kasih sis

Normal sis, tapi kena banyakkan minum air masak.😁

4y ago

Ok tq

normal.. lg bkesan mkn bsama jus sunquick tanpa gula😊

4y ago

Oh ok2 tq sis tip.. t sy cuba try dgn air sunquick..

Banyak kan minum air masak sis..

4y ago

Terima kasih tip nya..