Muntah bila makan iberet

Nak tanya, ada tak yang muntah lepas makan pil iberet? Sy hanya ngam makan maltofer walaupun hb x naik, tp pil iron lain kalau makan je mesti muntah, loya#firstbaby #firstmom

8 Balas

Samalah sye, mcm org tgh mabuk. Maltofer dh max dose tp hb still makin drop. Last2 kene cosmofer je sbb hb tgl 9 pdhl bru 26 weeks. Tkpe redha je 🥲 Cube puan try sangobion, sye pon tgh usha2 jgk ni

saya bila dh trimester k3 ni asyik muntah je mkn iberet , baru je mkn sejam dh muntah kluar ubat balik. gastrik mesti menyerang tiap kali leps mkn iberet🥴 sabo jela, drop hb kene drip😌

Saya! Muntah teruk sangat sangat sekali pakej gastric. Zincofer, Maltofer, Iberet semua tak boleh makan. Try ambil iron-folic amway pun tak boleh jugak. Last last iron drip 😬

2y ago

Awal dulu zincofer tpi cannot go. Now saya tengah makan maltofer. Waktu awal saya makan dh okay naik ke 11.1 dah, tiba balik checkup kat kampung jd 10.2. Stress dibuatnya. Habis maltofer ni saya nak try iberet pulak tengok apa jadi

alhamdulillah iberet sayaa okay, zincofer takleh, mkn je muntah balik 🥵 iberet ni pun sayaa mkn dgn sanquick tnpa gula. Setakat ni hb naik, next taktau la 😅

Kalau sis muntah sis try makan pil and minum air Sunquick tapi jgn tambah gula. In shaa Allah okay

better sis mkn mlm sblm tido, kalau mual2 sy mkn iberet dgn air oren sunquick kosong.

Cara saya, lepas makan Iberet, saya akan tidur. Kalau tak, memang akan muntah.

Alhamdullillah sy mkn iberet xde muntoh , cuma hb mmg xok la .