Ubat iron tablets 200mg

Hi mum,nak tnya ni sebelum ni sy makan iberet folic klau buang air besar warna hitam, pergi check up skli lgi nurse bagi yg iron tablets dgn vitamin2 yg lain,tpi bila buang air besar mkn iron tablets najis kembali normal warna seperti biasa bkn warna hitam, . .itu mmg biasa ka? Ataupun iron tablets tiada kesan. 😅Risau juga sbb HB trun bnyk juga bulan ni. .14 trun 11.

1 Balas

biasa kalau lepas makan iron tablets mmg najis kita akan berwarna hitam..dan ia adalah normal..puan kena check balik cara makan betul atau x..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

most welcome 😉✌🏻