baby berjaga sepanjang malam

Assalam mommies. Saya baru habis pantang Ahad lepas. Sejak itu, baby saya suka berjaga sepanjang malam. Sebelum ini baby hanya bangun 2 kali sahaja untuk menyusu. Ada apa2 tips tak? Ibu nya ni yg pening kena berjaga sepanjang malam. Huhy

1 Balas

Waalaikumsalam.... Sy xda apa2 tips sis.. Tp sy juga mgalami benda yg sm dlu waktu anak ptama..lps abis pantang...baby pun suka bjaga mlm..kdg dr jam 12lbih mlm smpai ke subuh xnak tdr....ada dua bln jg laa baby sy mcm tu.tp byk aja ckp itu normal.... ada jg kwn2 bgtau siang2 jgn bg bby tdr sgt..tp baby sy tu siang dia tdr kejap2 atau lama pun mlm ttp bjaga... hehe..bg sy waktu yg mcm tu mmg akan ada dia sibuk bjaga mlm.. pastu nnti berbalik pula siang2 xnk tdr..tp mlm bru nyenyak..

5y ago

sy pon sme mse ank pertama . ahahah mmg biase bby pertama mmg mncbr nk jga suka ajk mommy brmain mlm . sdg kn ank sy tu xsuke juga tido siang . dy just nk mlekt je dgn kita smpai nk berak ap semua pon kne bwk klau xabis melalak . mlm mse brjaga xd plak dy melalak . dy diam je tngok kita . kita tngok dy . kita yg bebel2 kt situ sorg2 kt dy . smpai da subuh pon kdg xngntok lg . mak dy yg dh kepenatan nk lyn ad lah .