Baby 1 bulan suka tdur

Hi mommies. Ade ke yg mcm sy. Waktu siang baby suka sgt tdur. Gerak utk menyusu pon mengantuk lg. Kadang sampai 4-5 jam lbih bru menyusu,itupon sbb sy yg gerak. Tp klu waktu malam, kdg2 1-2 jam bangun menangis nak menyusu. Penat mama nk bg siang berjaga,malam tdur.huhy.

1 Balas

Normal rasanya if baby sleep 14-17 jam sehari up to 3 months. And baby masih tak bole bezakan waktu malam dan siang. Cara saya, kalau baby nap waktu siang, saya letak dalam bilik yang terang ada sunlight masuk. Kalau waktu malam memang bilik bergelap sungguh. Masa first 2-3weeks je my baby kerap bangun dan dibangunkan (also masih jaundice at that time). After 1 month, waktu tidur malam akan stretch longer, my baby bangun 2-3 kali je between 4-5hrs. Baby awak masih jaundice ke?