cepatkan bukaan bersalin

Assalam ibu2 berpengalaman.. saya jumaat admit wad sbb contraction yg teramat sakit.. rasa macam nak bersalin.. bila cek baru buka 1cm & doktor bagi balik sabtu pagi.. hari ahad saya masuk semula wad sebab keluar darah dan air sikit.. doktor cek2 lagi, seluk2, masuk muncung itik.. bukaan masih 1cm lagi.. allah.. air ketuban tak pecah lagi.. doktor bagi balik semula sbb saya & baby ok.. ada apa2 tip tak untuk cepatkan bukaan & cara kawal sakit contraction tu? Doakan saya dipermudahkan bersalin..

8 Balas

amalkan mkn kurma sis dan doa nabi Yunus.. insyaallah dipermudahkan.. kurma mkn dlm jumlah yg ganjil.. semoga dipermudahkan urusan sis dan baby