cepatkan bukaan bersalin

Assalam ibu2 berpengalaman.. saya jumaat admit wad sbb contraction yg teramat sakit.. rasa macam nak bersalin.. bila cek baru buka 1cm & doktor bagi balik sabtu pagi.. hari ahad saya masuk semula wad sebab keluar darah dan air sikit.. doktor cek2 lagi, seluk2, masuk muncung itik.. bukaan masih 1cm lagi.. allah.. air ketuban tak pecah lagi.. doktor bagi balik semula sbb saya & baby ok.. ada apa2 tip tak untuk cepatkan bukaan & cara kawal sakit contraction tu? Doakan saya dipermudahkan bersalin..

8 Balas

smoga urusan sis dipermudahkan.. alhmdulilah sy skrg ni dh ade anak 2 dah.. alhdmulilah dua2 senang nk bersalin.. yg slung tubik darah skit jah pahtu g hkl cek2 dah 10cm.. pahtu diorg tolk lr.. hnya 2kali teran bby selamat kua.. anak kedua lak.. contraction xrsa.. dia pecah ketuban trus.. pahtu tngok2 kepala dh nk kua... pahtu xsempt g spital.. bersalin kt umah.. hehehe

4y ago

alhmdulilah sis.. rezekik.. inshallah sis pn bole.. jgan tkot2

Byk kan buat squat..jgn bareng je..jln itik. Mmg contraction dtg tu rse skit..cbe kawal penafasan..selawat byk2..insyaallah ok..mkn la syur2 yg berlendir..mcm bendi,terung..semoga dipermudahkan awk..💪

amalkan mkn kurma sis dan doa nabi Yunus.. insyaallah dipermudahkan.. kurma mkn dlm jumlah yg ganjil.. semoga dipermudahkan urusan sis dan baby

Bukaan akk cepat jer..tp x de amal apa2 pun..tp akk aktif ketika hamil..cuma masa nk teran tu jer..rasa nk putus nyawa😅

Bnyk kan berjalan.. Doc pakar ade ckp naturally induce adalah bersama suami.. Boleh duk atas gymball... Squat..

Semoga sis dimudahkan dalam urusan bersalin & selamat melahirkan baby yg sihat. Aaaamiinnn3. 🤗💗

Bersama dgn suami puan..air mani suami induce semulajadi😊

Berjalan. 😂