Kontraksi

Assalamualaikum dh berape hari nie perut kerap sangat mengeras, sakit dibahagian ari-ari dan tanda bersalin seperti lendir bercampur darah pon dh kluar, tpi doktor ttap suh blik sbb bukaan bru 1cm, ad petua x utk cepatkan bukaan? Sakit yang teramat. Saye kire setiap kali sakit contraction 5-10minit sekala.

1 Balas

Kalau sakit setiap 5-10minit tu dah berhari2 atau baru lagi ? Kalau baru lagi, dah kira nak bersalin la tu. Takut bukaan dah banyak.

4y ago

Aiyoo mcm mana laa tahan contraction tuu berhari2 😅 biasa kalau tak pecah jugak ketuban, doc yg pecahkan. Taknak try pegi hosp check bukaan ? Sbb dah sakit lama kann