6weeks bby

assalam haii gais nk tanya kalau 6weeks da boleh scan x?

11 Balas

Bole.. Sy dlm 6 weeks 5 days aritu dh ada fetal pole, yolk sac dan heart beat.. Syukur.. Sbb sblm tu ada gak scan cuma x dpt visualize lg heart beat baby.. Kena tunggu bbrp hari utk nmpk heart beat.. Klu nak kepastian lebih boleh bt transvaginal ultrasound.. Yg ne kena prepare sikit sbb kena masuk transducer utk scan baby..

5y ago

😘😘😘 Terima kasih

Ikut kiraan saya 8 minggu.. Tp bila scan msa tgl 3.6.19 doc ckp baru 5 minggu... Nampak kantung saja... So tgl 1.7.19 doc suru scan balik... Harap2 la baby nampak sdh😍😍... First baby.. Excited sgt...

5y ago

tahniah sis🥰 jga dri bebaik tau.. tdi g scan pun blom nmpk pa2 lg hehehe xsaba nk tgu 2 mgu dr skrg

Saya pun 6 weeks.. Dah dapat scan.. Nampak je jelas, tapi agak kecil.. Pastikan masa nak scan tu pundi kencing agak penuh dulu, baru scan. Bolehlah minum2 dulu sebelum nak scan tu.

5y ago

okk kalau cmtu nk g mamak dlu ni hehehe xsaba la nk scan tgk pe yg dia tgh buat dlm tu kikiki

boleh saje.. saya start dari 5 weeks.. 3 kali scan sbb sac x nmpk lagi.. doc syak ectopic.. tp alhamdulillah, 7 weeks dah nmpk baby.. 😗🥰

5y ago

nanti pape update k.. hope ade berite gembire ,,🥰

Waalaikumsalam..doc suggest kandungan da 8-10 week boleh la g scan.we are same..moga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik..🤗

5y ago

yup btol sbb tdi scan xnmpk pa2 lg hehe moga kandungan kita dlm Lindungan Nya🥰

erm.. better tunggu sikit lg sis.. sy dulu g 7w dah nmpk bby dah dgr pun bunyi jantung.. tp klu 6 nie rmai ckp nmpk kantung je...

5y ago

ok dear... take care ye.. hope awk n baby baik2 aje

Eya memang inda buli npk doktor suruh sa dtg 10 weeks nanti tgo jantung baby😍😍

Dah boleh, saya scan 6 weeks nampak kantung 😊

5y ago

This coming Saturday baru nak scan 8 weeks. Hope nampak la hehe

Sama lah dgn saya.. 6weeks

5y ago

sy plak lain selera btmbah2😆 selalu nk mkn bubur ayam & grill lamb je yg lain taknak kikiki moga kandungan kita sihat walafiat 🥰

boleh tapi biasa nampak kantung je.

5y ago

Eya awak due date bila sis.. Sa due date 11 bln 2 mudahan2 kita sentiasa baik2 sja dengan baby ye🙏🙏🙏