Scan 6weeks

Hai… saya dah 6weeks preggy… Nak tanya adakah ni waktu sesuai untuk first scan ? Biasa 6weeks dah nampak janin ke ?

15 Balas

Saya scan waktu 5 weeks dah nmpk kantung dgn bijik kecik, alhamdulillah awal dia tunjuk hihi🥰 tapi depends jgk ada certain org 7/8 weeks baru nmpk. Try la sis, kot2 rezeki awal dia tunjuk hihi😁 moga dimudahkan segala urusan ye, btw tahniah mommy to be!🌹

saya first scan 6w baru ada kantung.. dan harinie repeat scan utk tgok heartbeat baby.. alhamdulilah dah ada heartbeat.. kalau ikutkn harinie dh 10w4d tpi scan jdi 9w6d.. tpi doc ckp x perlu risau..

selalu nyaa awal2 nampk kantung je awk .. then scan tu boleh bawa sekali ke kk utk buat buku pink . so xperlu kalut lagi utk scan di kk .. sbb scan dekat kk pn kena byr x silap rm30 skrg .

depends jugak awak. normally kalau 6 weeks dah nampak kantung. ada yg tak nampak lagi. tapi biasanya memang dah nampak kantung.

emm, sll awal mcm ni nmpak kantung je sekira 2 minggu lagi nampak la tu biji embrio calon baby tu😊😊🙏

Saya 6 minggu dah nampak heartbeat sis, bergantung pada orang juga sis. Nak lagi baik tunggu 7/8 minggu 🥰

Saya scan 6 weeks nampak hearbeat baby. Tapi kadang kadang ada mummy yang lewat sikit baru nampak.

Sy pregnant 6 week..ok ke kalau ada rasa tidak selesa di bhgn bwh perut?perut pun selalu cramp...

1mo ago

boleh share Tak Rasa cramp perut Rasa Macam Mana yerr @ Lebih Kurang rs masa memulas kat ari2 ker mcm Nak senggugut period... sbb Sy pun br 6 weeks first baby Cuma blm scan lagi.. harap ada yang sudi sharing,,

saya 6w1d pergi scan kantung pon doc ckap blom nmpak lagi..ade stgh org 5w pom dh nmpak sis..

biasanya 6week nampak kantung jew,blm npk janin..9-10week insyaallah nampak janin..