KERAP KENCING

Assalam. Hai ibu2 n bakal ibu. Nk tanye. Sy preggy baru 14 weeks. Normal ke kalau kite kerap sgt kencing? Kalau siang, lebih 10 kali. Kalau tdo mlm, setiap jam bgn. Tp ble bgn mlm tu, sedar2 tu terase mcm sakit ibarat kite dh menahan lama kencing tu. Padahal baru beberapa puluh minit lepas kencing. N lg teruk, baru kencing, nk baring tdo dh terase nk kencing lg. Stress nya. Sape pnh kene? Sbb ada org, sy tye, dia ckp kandungan dh besar baru kene kerap kencing ni. Help me. ??. Apa makanan y boleh elak kerap kencing ni? Btw, sy jenis org kurang minum air. Sbb xminum air pn kerap kencing. Lg pulak kalau bnyk minum air. Jadinya sy risau nk minum bnyk air. ?

15 Balas

Normal sy dri start 7 weeks kerap kencing. Mula2 slalu tahan kencing sbab malas balik2 p tandas tapi lama2 terasa sakit pula bila tahan kencing. Skrng asal nak terkencing cpt2 p kencing. Sehari xtau berapa kali p tandas.