KERAP KENCING PREGNANT 18 WEEK

Nak tanya Mommy semua, pregnant 18 week ni normal ke kalau kerap kencing.. minum sikit je kejap lg rasa nk kencing, asyik dok ulang ke toilet.. baik minum air tak banyak pun rasa mcm kerap jugak kencing.. tapi kencing lawas tak sakit atau pun pedih.. cuma kalau rasa nak kencing memang tak boleh nak tahan, klau lambat sikit kencing sakit bahagian bawah perut.. 🤷🏻‍♀️😌 normal ke mcm tu..?

4 Balas

saya pun alami benda sama. nurse asyik la dok pesan suruh minum air banyak, masalahnya minum sikit pun kerap kencing. kalau terminum banyak mmg tak selesa seharian, lepas keluar tandas rasa nak kencing lagi

5mo ago

Iye betul, sy pun mcm tu.. penat ulang alik tandas. Msh awal bru 18week😅

mngandung normal laa asyik nk terkencing. nt 3 tri lg jnuh kencing

5mo ago

Hihi, kalau 3rd trimester tu fhm lg sbb dh berat kan.. ni msh awal rasanya..😂 baru 18 week.. haha penat🤷🏻‍♀️😅

saya pun tengh alami situasi kerap kencing ni 19week

5mo ago

Yeke, samalah kita😇

sis rasa x lg kick baby?

5mo ago

Belum lg, kalau baring rilex tu ade la rasa mcm denyutan, klau mcm kick tu blum lg rasa..😅