Baby Tidur Meniarap

Assalam.. Baby saya umur 3 bulan lebih tapi dah pandai meniarap start umur 2bulan stgh mcm tu.. Dah pandai angkat kepala. Selalu wktu tidur kalau dya mngeliat@tjaga sekejap, dya akan meniarap dan tidur semula dlm keadaan meniarap. Bahaya ke tidak utk baby tidur dlm posisi tu?

4 Balas

bahaya sis. kalau dia sdang tidur mniarap better sis pantau,atau kalau nak selamat bila dia dh tidur nyenyak sis paling kan badan dia kpd kedudukan biasa.