Bayi 3 bulan tidur meniarap

Mommies semua.. nk tanya.. bahaya ke baby tido meniarap? anak saya dah pandai meniarap sendiri.. kadang2 time meniarap tu dia tidur. dan ada masa.. dia gelisah.. dia akan meniarap sendiri dan tdo sendiri. Mohon info dan pendapat mommies.

1 Balas

Dia dah pandai angkat kepala kan? Should be okay. Anak saya masa sebulan pon dia tidur meniarap sebab lagi selesa, tapi time tu pon dia dah pandai angkat & gerakkan kepala sendiri. Jadi kalau ada benda terhalang muka dia, dia akan beralih. Dalam masa yang sama kita kena pantau jugak. Elakkan letak kain / benda yang tinggi possibilities untuk lemaskan dia berhampiran dia