Tidur meniarap

Hai mommy semua...ada tak baby korang tidur meniarap dalam buaian seawal umur 3 bulan?adakah bahaya kalau dibiarkan?baby saya suka tidur meniarap walaupun telah diterbalikkan semula beberapa kali..😅#firstmom #ingintahu #firstbaby

Tidur meniarap
3 Balas

sy alaskan pelapik n tilam spye dy xterbalik. risau jgk kalau dy tido cmtu je. ble dh bsr skit bru sy buang alas tmpt tido dia tu..

1y ago

kalau letak pelapik rasanya lagi bahaya sbb xde ruang utk dia bernafas kalau dia meniarap tetiba sbb dlm buaian kan keadaannya melengkung, kalau kain buaian tu at least ada lubang² tu utk bernafas, rasanya plg selamat kalau dia dh lena tu keluarkan dr buaian biar tidur kat tempat rata yg dia boleh berpusing kalau dia mmg dah boleh meniarap, atau kalau dlm buaian tu nampak je meniarap terbalikkan terus kalau xnak keluarkan

letak pelapik, mcm sya letak bantal besar cukup 1 badan dia.. kerap pantau jugak

Bahaya puan. Kerap pantau.