Baby Tidur Meniarap

Assalam.. Baby saya umur 3 bulan lebih tapi dah pandai meniarap start umur 2bulan stgh mcm tu.. Dah pandai angkat kepala. Selalu wktu tidur kalau dya [email protected] sekejap, dya akan meniarap dan tidur semula dlm keadaan meniarap. Bahaya ke tidak utk baby tidur dlm posisi tu?

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sama mcm ank sy...start dri umur 3bln smpai skrg dh nk msuk 6 bln mmg suka tidur meniarap...dlm buai pn tidur meniarap...klau balikkn tidur dia akn meniarap balik...

Super Mum

bahaya sis. kalau dia sdang tidur mniarap better sis pantau,atau kalau nak selamat bila dia dh tidur nyenyak sis paling kan badan dia kpd kedudukan biasa.

VIP Member

Seharusnya ibubapa kena pantau, Sbb bayi 3bln tak pantas lagi nak angkt kepala sekiranya apa² kemungkinan yang tidak diingini berlaku

bahaya sis.. kena pantau