Baby 2 bulan tidur mengiring boleh ke

Hai mommies semua, anak saya baru 2 bulan lebih dah pandai meniarap dan sekarang mmg suka tidur posisi mengiring. Bahaya tak utk baby kalau tidur dlm posisi ni? Share sikit mommies. Terima kasih 🫶🏻 #firstbaby #newbiemom

7 Balas

2 bulan dah pndai meniarap? definisi pandai tu pd fahaman sy, dy reti pusing meniarap sendiri dan reti pusing terlentang balik sbb klau yg dah pndai meniarap sndri ni dy akan auto angkat dan pusing kepala. klau mak tolong pusingkan tu x dikira pandai lg. newborn lg tu. klau x boleh terlentang lg jgn bg tidur meniarap, risiko terdedak susu. tidur mengiring tu boleh lah, tp kena pantau.

2y ago

Okay terima kasih atas pandangan dan nasihat, saya hargai sgt2 sbb sudi bantu saya ☺️

Saya tak sure bahaya atau tak tapi baby saya memang akan bagi tidur mengiring . Risau kadang lepas dia minum susu terjeluak even dah sendawakan . Tapi anak saya more to selesa tidur meniarap mcm tummy time . Dia lebih lena kalau mcm tu terpaksa bg tidur atas dada kalau pukul 3 pagi berjaga lepas susu .

2y ago

Sama dgan saya... sbb kdang2 kesian dia terjaga je

anak sy lepas susu, sy akan tidurkan mengiring kejap walaupun sudah sendawa. lepas da lena dalam 5 minit, sy betulkan balik posisi tidur dia. of course dalam 5 minit tu sy perhatikan dia hehe. btw baby sy umur sebulan.

2y ago

🤗

di galakkan..ank sy sbulan lbh sy bese kan mengiring sbb nak tmbuh kn rmbut yg blakang tu pstu xlenguh bdan baby...

2y ago

Oh yeke baru saya tahu digalakkan. Terima kasih sudi share pandangan dgn saya ☺️

Kalau bby selesa tdur cara tu biar la,asal kn jgn meniarap,meniarap tu yg agak bahaya

2y ago

Sma2 sis

2 bulan xkuat lg utk meniarap...kalau tido ngiring boleh

2y ago

Okay mommy, terima kasih sbb sudi bantu saya ☺️

ibu kene sentiasa pantau. takut terlakup mukanya.

2y ago

Okay mommy, terima kasih sbb sudi bantu jawab soalan saya ☺️