minta pendapat

Aslkum ibu2 smua..sy ba brkhwin setahun lbih..ada ank sorg berusia 4 bulan..sy x bekerja sbb suami sruh jge ank..sy nk tnye,mcm mne sy nk mulakn hidup tnpa suami dgn ank kecik ye?sbb sy nk failkn penceraian dgn suami..tp sy xthu mcm mne sy nk bawa diri sy dgn ank ni..nk keje ank pn xde org jge..sy buntu tak thu nk fikir mcm mne lg..sy brsabar sbb ank kecik lg..tp rse hti ni da pudar...da twar sgt..ibu2 blh x bantu sy..mcm mne sy nk hidup dgn ank kcik tnpa suami?sy perlukn kerja?

20 Balas

Sis kena byk bersabar dulu..kehidupan rumah tangga memang mencabar,xakan sama waktu bercinta dulu..nk bagi nasihat lebih2 pun,saya xde pengalaman byk, cuma bg pandangan saya, eloklah sis berbincang dulu dan pikir pasal anak..pasal tidak bekerja tu, sy mmg dr dulu tak setuju jika isteri tidak bekerja jika sudah berkahwin sbb saya tak nak bergantung 100% pada lelaki..tp sekarang jadi suri rumah boleh jana pendapatan..mcm2 boleh buat..jd personal shopper ke, kalu sis berbakat dlm masakan ke, blh try berniaga kecil2 dulu..mmg nk start tu susah, tp insyaallah ia kan mendatangkan hasil sekiranya kita berusaha dan ikhlas melakukannya..apa2 pun,semoga sis dipermudahkan urusan ini semua.😊