minta pendapat

Aslkum ibu2 smua..sy ba brkhwin setahun lbih..ada ank sorg berusia 4 bulan..sy x bekerja sbb suami sruh jge ank..sy nk tnye,mcm mne sy nk mulakn hidup tnpa suami dgn ank kecik ye?sbb sy nk failkn penceraian dgn suami..tp sy xthu mcm mne sy nk bawa diri sy dgn ank ni..nk keje ank pn xde org jge..sy buntu tak thu nk fikir mcm mne lg..sy brsabar sbb ank kecik lg..tp rse hti ni da pudar...da twar sgt..ibu2 blh x bantu sy..mcm mne sy nk hidup dgn ank kcik tnpa suami?sy perlukn kerja?

20 Balas

Suami sis kenapa? Kalau ada masalah, boleh rujuk jabatan agama sis.. Ada kaunselor kt sana. Cerai ni bukan benda mudah. Kesian kt anak sis nanti . Sis fikir elok2, istikharah dan solat taubat banyak2.. Kembali kpd Allah.. Moga dipermudahkan semuanya..

Mula2 baca cerita dia ni ok..baru kawin setahun lebih ada ank umur 4 bulan dan suami suruh berenti kerja sbb jaga ank..ok paham..dah alih2 nak cerai kenapa tak paham apa masaalah dia ni..mcm mana nak beri pendapat??

Kalau nanti dah dpt kerja ada duit sendiri nak cerai juga tak dgn suami? Ni pasal dia tak bagi duit ke? Suami awk punya lah percaya yg awk isteri dan ibu yg baik utk didik ank dia..cuba fikir kearah kebaikan...

Jap nk tnye, suami sis ade pukul terajang sis ke?? Kalau xde , knp nk brcerai ye??? Knp xnak jdi surirumah yg jaga anak ??? Knp sis knp?? 😅 ibu2 lain punye la nk jdi surirumah spend time dgn anak,,

Suami sis suruh jaga anak kat rumah ke sampai sis nak minta bercerai. Atau ade sbb lain yang sis x boleh nak ceritakan. Kalau ape yg sy ckp tu puncanya. Ada baiknye sis berbincang cara elok dulu.

pk la baik2 sebelum brkahwin mesti ada bincang nak merancang nak berkeluarga.. nak jaga anak or berkerja.. so jgn bertindak melulu.. nnti myesal dikemudian hari..

Teruk sgt ke masalah sis smpai nk bercerai... Klo rase masih boleh selamat kn lg... Baik cuba untuk menerima dulu....

Srsly talk ni mesti muda lagi ni . Masalah nya apa , bincang leklok

puan yg nak bercerai..puan fikir lah sendiri.

Buat niaga dr rumah. Cth mknn/kuih