Am i too sensitive

Sy sensitive betul skrgg kalau mak sndiri, husband spe ii jela yg perli bt sy trasa , sy rse mcm nk hidup sorg dgn ank sy,, saya benci duduk dgn dorg,, bnyk bnde sy hadapp,bila duk dgn mak sy asyik kna perli bukan ii,, bila duk ngn husb sy trpaksa mengadap family die pun sme, smua mcm nk salahkan sy nk pulaukan saya sbb sy lahir ank luar nikah?? Ye tp ni ank saya,, die dh slamat berbinkan suami saya, sy depressions sy rse nk hidup sorgg lari dri smua org,apa patutt sy bt ehh?? AdA talian utk kaunseling klinik tk??#Sharing_dong_Bund #SeriusTanya

7 Balas

First, you dah buat salah sis. So normal kalau layanan your mom sedikit sebanyak tak sama mcm dulu. Even dah selamat berbinkan husband pun maybe your mom masih fikirkan nasab etc. Salah tetap salah sis, teruskan mohon ampun & mengalah. And actually better sis duduk jauh2 dulu dari family utk redakan semua ni. Kalau pergi kaunseling tp balik rumah still hadap benda sama pun depressed you tetap tak hilang. Ingat senang ke seorang nenek nak terima cucu tak sah taraf, take time jugak

15h ago

Mmg tak membantu tp tt kena sedar juga. My mom ada cucu tak sah taraf & my mom pun depressed, tak senang nk terima. Bertahun sampai tak keluar rumah, berat badan susut. So kena dgr juga 2 sides of the stories. It’s okay if you disagreed, i tak minta pun org support my comment. Nanti kalau 1 day you dpt cucu tak sah taraf you tau la

awak masih dalam pantang ke ? sabar ya mummy , bawak bertenang . saya faham apa yang mummy rasa . dan normal je untuk awak rasa macam tu . saya juga ada anak luar nikah dan kita pun kalau boleh nak bagi yang terbaik je untuk anak kita kan . awak kuatkan semangat tauu mummy pekakkan je telinga kalau orang cakap itu ini . *sending virtual hugg 🫶🏼

Ya, bagus puan plan nak kaunseling, tahniah. Saya kalau buntu dlm sesuatu perkara, saya call LPPKN berhampiran tempat saya untuk set appointment sesi kaunseling. Puan boleh search no. LPPKN berhampiran puan.

nie ade cara lain jgak.. 1) inform nurse kt kk psl masalah awak, nant dyirg akn setkn appoinment.. 2) klinik swasta, bley request utk buat test stress tu.. nant Dr akan evaluate n bg advise utk next steps

pergi kaunseling dengan cara call lppkn atau ke jkm daerah terdekat minta perkhidmatan kaunseling..jangan risau org jkm ni ok dan mereka sangat simpan rahsia

mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

pergi kaunseling