37week4day

Skrg tgh merasa sakit pinggang dengan sakit area ari2 mcm org segugut nk period , kadang2 perut mengeras dlm 10-15 minit ..lpas tu hilang tak lama lps tu mengeras blik, Time tgh mlm sakit perut mengulas mcm org nk membuang tp tak pun. . Takda turun tanda apa2 pun Baby aktif mcm biasa .. #firstmom #ingintahu #NervousFirstTimeMom #semogadipermudahkan

9 Balas

Saya haritu baru je lepas keluar ward sebab kes mcm ni la . Perut kerap ngeras tpi tk tahu nak buat apa sebab tkde tnda contraction pon. Dpt check up kk mcm biasa kencing apa semua and kk detect ada kencing kotor, bagitau misi tu ni ke punca kerap ngeras and dalam sehari tu lebih 10kali ngeras. Misi suruh baring and check 20mnt mmg ada ngeras tu dlm 20second mcm tu and terus tolak pac . Smpai pac buat ctg and yes ada satu kali contraction dalam 20mnt pasang ctg. terus dr check bukaan and masuk mulut itik amik sample and amik air kencing. Tpi result semua okay je so dr risau threatened preterm contraction. Since baru 32w tpi baby kito besar dah 2.4kg . Dr dh ckp saya maybe takkan bersalin ikut due since baby stress dkt dalam sebab dia dh sempit . Boleh jdi punca ngeras kerap. Kna bed rest banyak2 . Nasib tk kena dexa u 😭😭

2w ago

Dia mmg gitu wakk , dh dkt ni mmg payah tidr. Kadg pembwakkan pikiran and kadang mmg sebab gitu since dh 3rd trimester ni. Mcm kita malam susah tidur tpi kalau siang ngantok amattt hahahahahq

sy pun rasa macam ni skrang due 25/9 .confuse bila nak ke hospital takut kena sruh balik je nanti 😅skrang sllu sakit perut memulas malam x dpt tido ..sakit tulang pelvic kanan sampai angkt kaki pun susah

2w ago

hi sis hritu sy sakit sngat kan lpstu sy pgi beli pmpers kkak bby naik pula tngga dlm pasaraya tu pksa biarpun dakit, bejalan2.. smpai rumah hilang pula sakit tu🤣 kena banyak bejalan kot

sama mcm sy 37minggu..alhamdulillah hari ni dh x sakit sangat..lps kencing sy cuci dg air suam 1baldi kecik slow2..kalau perut mgeras tu mmg kerap mgkin sbb baby besar maknye plak kecik..

2w ago

Alhamdulillah... Ye, sy jns kecik.. Baby pun dktr ckp kecik jgk.. Sbb tu 14/9 ni kena serah diri sbb baby kecik

sama mcm saya lah sis . tak tahu nak pergi hospital ke tak haha . tapi perut mmg kerap sangat mengeras plus sakit tapi tuhlah takde tanda2 contraction hmm

3w ago

hari ni pakar bagi tarikh masuk wad 14/9/24 ni

kita sama la sis.. tpi saya masih boleh kerja.. saya ckp dgn baby nak klua ckup 38 week dlu bru boleh klua.. 🤭

due date bila sis.. lebih kurang je usia kandungan kita.. Sy pun skrg ni Baby kerap mengeras..

2w ago

20/9

kalau tiap 5mnit je mengeras blh ke hospital ya

3w ago

ok sis

pergi hospital sebab dah 37 dah pun.

blh pergi pac sis..nanti doc cek bukaan

3w ago

ya sis