37 weeks. Adakah tanda2 nak dekat bersalin?

Hi, sy 1st time pregnant. Sy dah 37weeks, now perut kerap sgt mngeras, kdg sejam tu dia dtg pastu hilang. Kdg setengah jam perut mengeras. Perut mengeras diikuti dgn sakit ari2 mcm senggugut + kadang tangkap pinggang. Adekah ini tanda2 nak dekat bersalin? #ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Balas

Pantau lagi kekerapan mengeras. Jika selang beberapa minit 5 ke 10 minit yg sekata, terus ke hospital. Ikutkan apa yg puan kata tu dah contraction nak bersalin tu. Cuma kekerapan tu lama, jadi tunggu hari.

3mo ago

ooo yeke. sy tgh menunggu hari juga ni. harap2 la bole bersalin this week